Scholieren met hart aan de slag voor de Nederlandse Hartstichting (video)

Per schooljaar 2011-2012 gaan 500 scholieren als maatschappelijke stagiair aan de slag voor de Nederlandse Hartstichting. Hiervoor tekende staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs samen met de Nederlandse Hartstichting op 7 juni een overeenkomst.

Maatschappelijke stage bij de Hartstichting

Vanaf komend schooljaar kunnen scholieren ook bij de Harststichting hun maatschappelijke stage lopen. De Hartstichting is geheel afhankelijk van de inzet van haar vrijwilligers. Daar dragen de middelbare scholieren nu een steentje aan bij. Naast collecteren zetten scholieren zich voor hun maatschappelijke stage in om andere kinderen met allerlei activiteiten bewust te maken van voldoende bewegen en gezond eten.

De staatssecretaris zet haar handtekening voor de afspraak met de Hartstichting.

Stages zijn bedacht door jongeren

Van Bijsterveldt is enthousiast over het brede pakket dat de Nederlandse Hartstichting aanbiedt. “De stages zijn grotendeels bedacht door jongeren zelf. Door, voor en met jongeren. Stages waar je hart echt sneller van gaat kloppen!, “aldus de bewindsvrouw.

Ook overeenkomsten met ANWB en Nationale Grote Clubactie

Staatssecretaris Van Bijsterveldt tekende eerder deze maand soortgelijke overeenkomsten met de ANWB en met de stichting Nationale Grote Clubactie. In totaal hebben inmiddels 16 verschillende organisaties met het ministerie van OCW afspraken gemaakt, waarmee de teller voor het structurele aanbod van maatschappelijke stageplaatsen nu op ruim 82.000 staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *