Grote Clubactie tekent voor 7.750 maatschappelijke stageplaatsen

Vanaf volgend schooljaar biedt de Grote Clubactie structureel 7.750 maatschappelijke stageplaatsen in het verenigingsleven aan. Dit is staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) op vrijdag 28 mei in Den Bosch met de Stichting Nationale Grote Clubactie overeengekomen.

Verenigingen draaien op vrijwilligers

Duizenden verenigingen nemen jaarlijks met veel succes deel aan de Grote Clubactie waarbij ze door het verkopen van loten geld opbrengen voor hun clubkas. Deze actie rust op de schouders van vele vrijwilligers. Met de inzet van maatschappelijke stages hebben de verenigingen nu vele extra handen extra hulp. “De meeste verenigingen in Nederland draaien bijna helemaal op inzet van vrijwilligers. Juist daarom is de inzet van maatschappelijke stagiairs zo goed, want een vereniging maak je sámen! Het verenigingsleven maakt jonge mensen bewust van de maatschappij, van hun omgeving en van de rol die ze daarin hebben. Ik vind het fantastisch om te zien hoe creatief de Grote Clubactie hiermee omgaat.”, aldus Van Bijsterveldt.

Flash mob

Na afloop van de feestelijke ondertekening van deze intentieverklaring deden 150 scholieren van het Rodenborch College uit Rosmalen, mee aan een spectaculaire flash mob op de markt in Den Bosch waarbij zij met verschillende attributen allerlei verenigingen uitbeeldden.

80.000 structurele stageplaatsen

Van Bijsterveldt heeft inmiddels met vijftien partijen afspraken gemaakt over het creëren van maatschappelijke stages. In totaal hebben deze partijen ruim 80.000 structurele stageplaatsen toegezegd.

Telesportief

SBS zendt a.s. zondag een aflevering van het programma Telesportief uit over de intentieverklaring maatschappelijke stage bij de Grote Clubactie. Zaterdag staat hiervan een aankondiging in de Telegraaf.

Bron: Rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *